Διόδια Ιταλίας, Αλβανίας, FYROM (Σκόπια), Βουλγαρίας, Τουρκίας


Το οδικό δίκτυο της Ελλάδας συνδέεται απευθείας (ή ακτοπλοϊκά) με τα αντίστοιχα οδικά δίκτυα της Ιταλίας, Αλβανίας, FYROM (Σκοπίων), Βουλγαρίας και Τουρκίας. Στα συγκεκριμένα κράτη ισχύει το ακόλουθο καθεστώς διοδίων:

Ιταλία

Στην Ιταλία υπάρχουν μετωπικοί σταθμοί διοδίων στο μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών αυτοκινητόδρομων.
Πληροφορίες για τη θέση των διοδίων και φόρμα υπολογισμού του κόστους:
www.autostrade.it/autostrade_en-gis/percorso.do#
Πληροφορίες για τους τρόπους πληρωμής:
www.autostrade.it/en/il-pedaggio/pagamento-al-casello
 

Αλβανία

Στην Αλβανία δεν λειτουργούν σταθμοί διοδίων.
 

Βουλγαρία

Στη Βουλγαρία λειτουργεί σύστημα χρέωσης χρήσης των αυτοκινητόδρομων, που εξαρτάται από τη διάρκεια χρήσης του οδικού δικτύου (ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια) και όχι από την απόσταση που διανύει το τροχοφόρο. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα: www.api.bg/index.php/en/vinetni-stikeri
 

FYROM (Σκόπια)

Στα Σκόπια υπάρχουν μετωπικοί σταθμοί διοδίων στους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους και το τροχοφόρο χρεώνεται ανάλογα με την απόσταση που έχει διανύσει. Η πληρωμή στους μετωπικούς σταθμούς γίνεται με μετρητά ή κάρτα.
Χάρτης με τους σταθμούς διοδίων: www.roads.org.mk/414/toll-plazas-map
Κόστος διοδίων: www.roads.org.mk/416/toll-rates

Τουρκία

Στην Τουρκία υπάρχει εγκατεστημένο αυτόματο σύστημα διοδίων στους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους, που χρεώνει το τροχοφόρο ανάλογα με την απόσταση που έχει διανύσει. Η χρέωση γίνεται μέσω ηλεκτρονικής συσκευής, που ο οδηγός πρέπει να έχει προμηθευτεί πριν εισέλθει στον αυτοκινητόδρομο. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:
www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/OGSeng.aspx
www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/HGSeng.aspx


επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Όροι χρήσης
Το diodia.com.gr δεν ευθύνεται για την ορθότητα των πληροφοριών που παρέχονται από τα προτεινόμενα links. Έχει καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι παρεχόμενες πληροφορίες που αφορούν το καθεστώς διοδίων να είναι ακριβείς και ενημερωμένες.